dilluns, 25 de març del 2013

Estris alimentaris: got i carmanyola

El procés d’aprenentatge d’hàbits alimentaris és especialment important durant els primers anys de vida ja que, a més de facilitar un bon estat nutricional i un creixement òptim, ajudarà a consolidar l’adquisició d’hàbits saludables per a l’edat adulta.
Got
Per prevenir el contagi de diferents malalties típiques a les escoles, com és el cas de la grip, hem de fomentar uns hàbits d’higiene adequats. Els gots han de ser de plàstic, marcats amb els noms dels infants i procurar que no s'intercanviïn entre ells. Aquest han de portar-se a casa cada dia per tal de garantir una màxima higiene.



Carmanyola
Pel que fa a la Carmanyola, cada vegada són més els infants que porten l'esmorzar i el dinar fet de casa. Això implica unes mesures de condicions de refrigeració (nevera) i escalfament (microones) adequades. Aquesta opció requereix planificar els menús acuradament i garantir les condicions higienicosanitàries, per tal de prevenir malalties infeccioses. Per aquest motiu es recomana seguir els passos següents:
1. Abans de preparar la carmanyola s'han de netejar les mans, les superfícies de treball, així com els estris i recipients que s'utilitzaran per a la preparació dels plats.
2. Assegureu-vos que les carmanyoles emprades siguin hermètiques, aptes per al transport i per a la conservació d’aliments.
3. Es recomana preparar el plat amb la mínima antelació possible i conservar-lo sempre refrigerat.
4. La carmanyola haurà d'anar retolada amb el nom de l'alumne.
5. Es netejarà la carmanyola diàriament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada